<< alla kurser

Kulning med Agneta Stolpe

”Det var bland det häftigaste, roligaste och småläskigaste jag har gjort!”
Ronja Rövardotter gjorde ett vårskrik – vi gör ett vinterrop. Använd din röststyrka fullt ut, skonsamt och effektivt. Ta del av ett tonande kulturarv. Lär dig kula.
Kula, kuja, kauka, hoja, låla, lollra, locka, köla… Ja, de dialektala begreppen är många för de rop, melodislingor och läten som förr har använts på fäbodar för att kommunicera med djur och människor. Rösten var ett viktigt arbetsredskap och de kraftfulla ropen kunde höras flera kilometer.
Att lära sig kula är ett roligt och effektivt sätt att utforska röstens kraft, ljud och läten. Vi söker mesta möjliga ljud till minsta möjliga ansträngning och fokuserar på funktion i stället för prestation. Du får kunskaper som kommer till nytta även i tal och sång. Kursen är både för dig som vill prova för första gången och för dig som kulat förut. Alla utgår från sin egen röst. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust att låta.

Kursledare är Agneta Stolpe från Äppelbo, logonom och en av våra främsta vokala folkmusiker. Hon har kulat på festivaler, konserter och invigningar men också på fäbodar bland kor, får och getter. Agneta leder med kunskap, värme och humor och det är nu 20 år sen hon hade sin första kulningskurs på FKC.

Kursavgift 1800 kr
- medlemmar1700 kr
Betalas före första kurstillfället.
Kursledare:
Agneta Stolpe


Anmälningstiden är ute och kursen har redan börjat.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tillfällen
Lördag 6 december kl. 10:00 - 16:00
Söndag 7 december kl. 09:00 - 13:00