<< alla kurser

Ej publicerad

Konstkurs-Drop in

Realistiskt och abstrakt måleri i experimenterande form med konstnären James Cane.

James Cane är född i England men bor och är verksam i Stockholm sedan mer än tjugo år tillbaka. Han måleri är speciellt eftersom han har en gedigen grundutbildning från The College of Art and graphic design i City of Gloucester. Därefter har han sett till att kontiunerligt arbeta och utveckla sig som konstnär och pedagog. Han har arbetat mycket föreställande men de senaste tjugo åren gått in mer för ett abstrakt skapande.

Det kan vara svårt när man går över till att måla abstrakt, men han kände direkt att det var roligt att arbeta med färger, geometriska former och förhållandet mellan figurer. När man arbetar med förhållandet mellan färger lär man sig mycket om färger, vilket är en av de grundläggande kunskaperna i allt skapande inom måleri. Färgernas olika karaktär och lyster måste man lära känna.

James arbetar också med överlappande former för att skapa perspektiv. Det gör målningarna mer intressanta och kan få betraktaren att se olika plan. Färgövergångar kan till exempel målas transparanta, vilket ger en slags glasaktig känsla.
Färg, form och perspektivlära, James har mycket att lära ut som den spännande konstnär han är och i höst finns det möjlighet att gå hans kurs på 6 gånger.
Tag med ditt eget material. Du får färg-rådgivning av James efter att du anmält dig.

Han finns representerad på flera stora företag och i privata samlingar i Sverige, England, Nederländerna och USA. Och han är en inspirerande och intressant pedagog. Du kommer att få lära dig saker du aldrig drömde om att du kunde.

Kursavgift 280 kr
Betalas vid kurstillfället direkt till kursledaren.
Kursledare:
Kim Sandefeldt


Drop in - ingen platsbokning.
Tid och plats