<< alla kurser

Wabi Sabi

Sättet att se på konst på ett annat sätt än det västerländska. Vi skapar tillsammans i olika material.

Wabi Sabi är ett japanskt skönhetsbegrepp från 1400 talet, som kommer ur teceremonin och zenfilosofin. Då ett kärl blev sprucket i bränningen kunde man se sprickan som något spännande och vackert. Och som en bild av livet som inte är perfekt. Så Wabi Sabi handlar om det som är operfekt, kantstött, rustikt, i förändring som årstiderna.

Vi använder papper, duk, oljefärg, kritor, akryl, akvarell, jordfärger och undersöker detta sätt att måla och se på det ofärdiga det som är i vardande i process. Även hittegods kan användas, gammal textil som kan grunderas, rost, fjädrar. Vi använder foto till att hitta bilder i naturen som illustrerar det som är i ständig förvandling. Vi använder boken Wabi Sabi för poeter och konstnärer som inspiration.

Marianne Lagercrantz som leder kursen har arbetat med Wabi Sabi under två år.
Hon har jobbat själv med Kreativt måleri i tjugo år och varit utbildad Bildterapeut i tolv år. Hon är utbildad vid Nyckelviksskolan, Palettens Målarskola och har Waldorfbildlärarutbildning, Diplomerad bildterapeut. Hon har även tjugo års erfarenhet av undervisning i kreativt måleri med akryl och blandteknik för vuxna och barn. Hon målar och arbetar också i betong själv.

Vi ses helgen 5-6 mars kl.10-16 och arbetar tillsammans under ledning av Marianne.
Kursen fortsätter sedan tre söndagskvällar, som man kan välja om man vill delta i.
Kostnad för bara helgen är 1.200 kr. För helg plus tre söndagskvällar 1.800 kr.
Visst material finns, men det är alltid bra om alla tar med sig sina färger och eventuellt underlag att jobba på. Brunt stort papper tillhandahålls.

Kursavgift 1800 kr
- medlemmar1600 kr
Betalas före första kurstillfället.


Anmälningstiden är ute och kursen har redan börjat.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tillfällen
Lördag 5 mars kl. 10:00 - 16:00
Söndag 6 mars kl. 10:00 - 16:00
Söndag 13 mars kl. 18:00 - 20:00
Söndag 20 mars kl. 18:00 - 20:00
Söndag 10 april kl. 18:00 - 20:00