<< alla kurser

Ej publicerad


Objekt Dockteater - workshop

En dagsworkshop om hur man ger liv åt livlösa föremål.
Att hitta objektets personlighet, rörelse och röst beroende på materialet som det är gjord av och dess användning, och arbete på relationerna mellan dem, mot en föreställning.

Kursen är en introduktion till objektets teatraliska språk. Deltagarna kommer att upptäcka objektets potential, utveckla mänskliga tecken baserat på egenskaperna hos föremål och material; utarbeta berättelser från föremål; förvandla föremålet till marionett och lära sig enkla tekniker för att få dem till liv.
Det handlar om att låta föremål leva och prata, och hitta sitt eget sätt att uppföra sig. Fokuset blir på själva objektet. Vi försöker att inte tvinga objekten att vara något, vi lyssnar bara på dem och ser vad som uppstår.
Det är ingen tvekan om att det är föremålen som leder, inte spelaren.

Augusto Cabrera är regissör, pedagog och skådespelare född i Peru med skådespelar- och teaterlärarutbildning från scenskolan i Peru och Brasilien. Arbetade professionellt som skådespelare på Nationalteatern i Lima under fyra år där han också regisserade korta pjäser för TV. 1976 kom han till Sverige för att studera dockteater med Mikael Meschke. Han har studerat masktillverkning och maskspel med många internationella storheter på området och både undervisat i ämnet i Sverige på Folkuniversitet i 16 år och arbetat med många olika svenska teatrar genom åren.

Kursavgift 850 kr
- medlemmar750 kr
Betalas före första kurstillfället.
Kursledare:
Augusto Cabrera


Anmälningstiden är ute och kursen har redan börjat.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tid och plats
 INSTÄLLD
Lördag 24 mars kl. 09:00 - 16:00