En månad bakåt En vecka bakåt från 25 april 2019 En vecka framåt En månad framåt
 Veckan på FKC....

Teatersommar 2018

Sugen på att spela teater i sommar? Eller kanske har du någon bekant?

På Hjorthagens Kulturhus/Folkkulturcentrum planerar vi för en tolfte Teatersommar (TS-18). Vill du vara med? Sommaren börjar NU!

Om det är möjligt kommer vi att sätta upp trepjäser. Det beror främst på antalet intresserade deltagare. Jag skriver här de pjäser som troligen kommer att vara med samt en ungefärlig tidsperiod för repetitionerna. Här skriver jag pjäsens namn, författare och (kursledare-regissör).


Helgen den 24-25-26 blir StorTeatersommarhelg. Då måste alla som är med vara tillgängliga för spel. Troligt är att tre av pjäserna då spelar sin sista föreställning. Däremot har "Arsenik" premiär den helgen och spelar flera gånger veckan efter.

Liksom tidigare måste vi ta ut en kursavgift för att arvodera våra erfarna och stimulerande regissörer. Kursavgifter är som förra året 3000 kronor och 1000 kronor måste betalas vid anmälan. Sedan ska man helst betala resterande belopp innan repetitionerna börjar, men vi kan lägga upp en alternativ plan. Hör avdig per telefon eller mail!
Hälsningar / Bengt Höjer
070 422 81 64 mail: hojer.bengtgmail.com

Trollkarlen från Oz (nytt manus skrivs av Annabelle efter Frank Baums bok) (Annabelle Rice). Repetitioner från cirka 15 maj - 15 juni, sedan uppehåll men fortsatta rep 15/7 - premiär runt 15/8
Det blir en rolig, livlig och barnvänlig uppsättning med mycket musik och sång.

Tjechov x 2-3 av Anton Tjechov. (Peter Bark). Vårt planerade projekt med en Woody Allenpjäs måste tyvär skrinläggas eftersom förlaget stoppat amatöruppsättningar! Nu satsar vi på en rolig ersättning. Tjechov har skrivit en rad enaktare (till exempel Björnen och Ett frieri) och Peter vill gärna sätta upp två eller tre till en föreställning. Många av oss har spelat i åtminstone någon av enaktarna och kan vittna om hur kul och lärorikt det kan vara. Vi behöver fler deltagare! Repstart så fort vi fått ihop en ensemble. Inga rep med Peter 7/7 - 5/8. Sedan intensivt i augusti

Arsenik och gamla spetsar av Joseph Kesselring (Stefan Moberg). Repetitionerna kom i gång kring 15 maj och i skrivande stund saknas en yngre kvinna samt någon polis. Repperiod fram till cirka 30/6, sedan uppehåll och slutliga rep från början av augusti.
De två äldre förtjusande damerna har äntligen funnit på hur de kan göra något gott för de misströstande äldre män som kommer i deras väg.

Kursledare:
Bengt HöjerANMÄLNINGSTIDEN UTE.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tid och plats

Medlemmar
Användarnamn
Lösenord
Logga in
automatiskt
Glömt lösenord? Klicka här!
Vill du bli medlem? Klicka HÄR!

Dela |

Kulturkaféet
 Tor 25 apr11:00 - 15:00
 Fre 26 apr17:00 - 21:00
 Lör 27 apr13:00 - 23:00
 Sön 28 apr13:00 - 17:00
 Mån 29 apr11:00 - 15:00

Aktuella kurser

Öppen Kroki drop in
- Drop in 25 april

Impro med sång - fortsättningskurs!
- Kursstart 25 maj
Sista anmälningsdag: 10 maj


Vi erbjuder förmånliga villkor
för dig som vill arrangera en
kurs, konsert eller föreställning.
Klicka här.

Tipsa dina vänner om
FolkKulturCentrum. Klicka här.