En månad bakåt En vecka bakåt från 7 juni 2020 En vecka framåt En månad framåt
 Veckan på FKC....

Maskworkshop

Vad är en mask?
För många människor är en mask ett objekt som täcker eller döljer personlighet. Naturligtvis är det möjligt att använda masker i denna mening men jag ser masker inte för att dölja eller täcka men som avslöjande verktyg.När vi täcker ansiktet blir hela kroppen ett instrument för kommunikation och varje liten rörelse blir laddad med mening. Betraktaren försöker tolka detta, och varje spänning vi har i vår kropp blir större och mer avslöjande.

I denna workshop använder vi halvmask för att skapa våra egna karaktärer. Vi arbetar med improvisation, maskspel med halvmask och publikkontakt. Du lär dig att hitta kroppshållning, rörelse och röst till masken. Vi arbetar genom att bygga egna karaktärer och skapa olika relationer och komiska situationer mellan dem.
Augusto Cabrera är en teaterregissör och lärare, född i Peru, men som bor och arbetar i Sverige sedan 1976, han gick humanistisklinjen och studerade på konstskolan och teaterhögskolan vid det katolska universitetet i Lima, Peru och i Sao Paulo, Brasilien. Han arbetade som professionell skådespelare på National Teatern i Peru innan han fick ett stipendium för att studera dockteater med Michael Meschke i Sverige. Genom dockor, fann han maskteater och genom mask och Commedia dell’Arte kom han in på clown.
Augusto har undervisat i Mask, Commedia, dockteater, Improvisation och Clown sedan 1978 i Sverige och arbetar som regissör, maskmakare, dockspelare och coach för olika grupper och institutioner. Han är konstnärlig ledare för Commediagillet som han grundade 1985 och har startat tre olika program i Commedia, Maskerings och Gycklare i Stockholm, Sverige.

Kursavgift 800 kr
- medlemmar700 kr
Betalas före första kurstillfället.

Kursledare:
Augusto CabreraANMÄLNINGSTIDEN UTE.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tid och plats

Medlemmar
Användarnamn
Lösenord
Logga in
automatiskt
Glömt lösenord? Klicka här!
Vill du bli medlem? Klicka HÄR!

Dela |
Aktuella kurser

Ukuleleskolan NYBÖRJARE
- Kursstart 25 oktober
Sista anmälningsdag: 1 oktober

Ukuleleskolan FORTSÄTTNING
- Kursstart 25 oktober
Sista anmälningsdag: 1 oktober

Ukulele Workshop
- Kursstart 25 oktober
Sista anmälningsdag: 1 oktober


Vi erbjuder förmånliga villkor
för dig som vill arrangera en
kurs, konsert eller föreställning.
Klicka här.

Tipsa dina vänner om
FolkKulturCentrum. Klicka här.