<< alla evenemang

Stora Ukulelefesten 2015

Årets stora evenemang i Stockholm för alla som gillar ukulele. Med allspel och artister från när och fjärran.

Folkkulturcentrums årliga ukuleleevenemang är nu inne på sitt åttonde år och har utvecklats till ett storslaget kalas fyllt av både inspiration och underhållning som ingen vill missa.

Det här bjuder vi på i år:

BO SUNDSTRÖM
Bosse är mest känd som sångare i ett av Sveriges mest hyllade liveband som sålt långt över en miljon skivor: Bo Kaspers orkester. Men Bosse är också en hängiven ukulelespelare som denna kväll lovat bjuda på kända Bo Kasperslåtar i helt ny tappning.

TOBIAS ELOF
Dansk professionell musiker som uppträtt på ukulelescener runt om i världen tillsammans med James Hill och andra internationella storheter. En av Tobias specialiteter är att spela dansk folk- och spelmansmusik på ukulele.

UKE ON’ BAND
En ganska ny konstellation med några av Göteborgs bästa ukuleleinstrumentalister: Henry Esporlas, Noel Rivera och Pelle Matson.

ELVIRA BIRA MED FULL FART
Elvira Bira gör comeback med sitt nya kompband "Full Fart". Med Ukulele, bastuba, gitarr och trummor bjuder hon på en blandning av melodiösa visor och arg punkrock.

UKEBOX
Bandet som gjort Söderköping till ukulelens Mecka i Östergötland.

"UKULELEMANNEN" THOMAS ALLANDER
Ingen har gjort mer för ukulelens utbredning i Sverige än Thomas som bl.a. startade ukulelekurser i svensk TV redan på 80-talet och för några år sen samlade några hundra ukulelespelare på Långholmen för att komma in i Guiness rekordbok som världen största ukuleleorkester. Den här gången har han lovat att plocka fram några pärlor ur George Formbys repertoar.

OPERASÅNGAREN BENGT NORDFORS
som visar att opera och ukulele inte är den omöjliga kombination det låter som. Bengt är dessutom en mycket begåvad kuplettmakare med många humoristiska och satiriska låtar i bagaget.

ROBIN "BARON" TESCH
En av Stockholms mest spännande rockröster ackompanjerad på ukulele.

Om du själv vill uppträda på öppen scen: Maila mats@folkkulturcentrum.se.

Inträde 150 kr
Ansvarig:
Mats Beckman


Tid och plats
Lördag 28 mars kl. 17:00 - 22:00