<< alla evenemang

Stora Ukulelefesten 2016

Årets stora evenemang i Stockholm för alla som gillar ukulele. Med allspel och artister från när och fjärran.

Folkkulturcentrums årliga ukuleleevenemang är nu inne på sitt nionde år och har utvecklats till ett storslaget kalas fyllt av både inspiration och underhållning som ingen vill missa.

Om du har en ukulele: Glöm inte att ta med den! Det blir massor av allsång/allspel i alla svårighetsgrader.

Årets artister:

TRELLEBELLE
I Sveriges sydligaste stad finns ett av landets internationellt mest kända ukuleleband: Trellebelle Orchestra. De har uppträtt i Sverige, Tyskland och England och har flera gånger bjudits in att spela Beatleslåtar för hängivna fans i Liverpool.

BURNADOTTE
Med ukulele, tuba, resväska och en extremt liten flöjt lovar denna Göteborgsbaserade orkester att bota alla tendenser till uttråkning och missnöje.

HAWAIIAN NOVELTY ORCHESTRA
Roland Junell och Jim Herlin spelar gammal Hawaii-musik och Swing från 1930-talets USA på ukulele och hawaiiansk steel guitar. En inblick hur det faktiskt kan ha låtit där och då.

JUHA VÄÄNÄNEN
En finsk-tysk ukulelespelare uppväxt i London och idag ledare för Finlands ledande ukuleleband UKET. Juha har lovat att sätta fart på oss alla - både med och utan ukulele.

THE JUMPING FLEAS
Norges mest berömda loppor invaderar denna kväll grannlandet med musikalitet och en stor portion attityd: ”Music is a little bit, image is everything!”

UKULELE EXPRESS
Ett av svenskspråkiga Finlands bästa och spelgladaste ukulelegäng direkt från Helsingforsbåten.

UKULELEMANNEN
Thomas Allander låter oss alla sätta tänderna i sången som skall ge titeln ”Världens största ukuleleorkester” tillbaka till Sverige den 3 september. Om du vill tjuvträna i förväg kan du titta in på Klicka här: http://ukulelespelen.se/rekordlaten/.

Om du själv vill uppträda på öppen scen: Maila mats@folkkulturcentrum.se.

Inträde 150 kr
Ansvarig:
Mats Beckman


Tid och plats
Lördag 2 april kl. 17:00 - 21:30