<< alla kurser

Koka soppa på en spik

- en workshop i spontant berättande

Denna workshop i spontant berättande vänder sig till dig som vill pröva på att skapa och berätta berättelser med både lek och allvar i sinnet. Vi utgår från ordspråket: "Ingen konst att koka soppa på en spik, om man bara har något att reda av den med" och vill därmed uppmuntra deltagarna att hitta på, våga leka och vara kreativa. Stor fokus läggs på processen att spontant finna berättelser på ett givet tema samt hur man sedan kan bearbeta dessa.
Inga särskilda förkunskaper behövs. Syftet är att spontant skapa berättelser genom övningar och därefter berätta dem för minst en annan soppkokare.


För att förklara vad vi ska arbeta med under workshopen så jämför vi det med att koka en soppa utan recept. Deltagarna kommer att koka ihop flera berättarsoppor var som sedan reds av i flera steg. Vi börjar liksom i ordspråket – med en ”spik”. Därefter frågar vi oss; Kan soppan förbättras? Ska den utökas med fler ingredienser? Ser soppan god ut? Doftar den? Är den färdig? Saknas det någon speciell krydda? Behöver den kanske stå till sig?
Hoppas att skaparprocessen och själva berättandet kommer att ge mersmak!

Kursledaren Verena Haller har själv tillägnat sig berättarteknik genom olika specialkurser och flitigt samarbete med berättare i olika föreningar och organisationer. Verena tillhör gruppen Sagostämmarna och har uppträtt på vår egen scen ett flertal gånger.

Har du frågor om kursen så ring direkt till Verena 0730-34 92 68 eller mejla verena.haller@bredband.net

Kursavgift 550 kr
Betalas före första kurstillfället.
Kursledare:
Verena Haller


Anmälningstiden är ute och kursen har redan börjat.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tid och plats
Söndag 22 oktober kl. 10:00 - 16:00