<< alla evenemang

Every Person Has Lost Something

Vernissage fredag 6 april kl 17.00 - 20.00.
Fri entré.
Utställningen hänger ytterligare ett par veckor.
Moustafa Jano skildrar kriget i Syrien för att vi ska förstå vilket helvete människorna som lever där måste utstå och varför de tvingas fly.

Han har själv flytt från Aleppo till Sverige och nu vill han berätta om sina och andra flyktingars traumatiska upplevelser med hjälp av sina bilder. Bilderna är digitala montage som han bygger upp av egna foton och bilder som publicerats på internet för fri spridning. Motiven är ofta en kombination av dröm och verklighet där känslan av förgängelse och utsatthet är ständigt närvarande. Barnen återkommer i många av Moustafa Janos bilder och gestaltar en generation vars hela liv levts i krig.

Moustafa Jano är grafisk designer och utbildad vid konsthögskolan i Damaskus.

Utställningen fick mycket uppmärksamhet när den för 1½ år sedan visades på Fotografiska i Stockholm. Moustafa kommer även att visa en del nya bilder.
I samband med vernissagen kommer vi att ordna
ett samtal då Moustafa och en kurdisk flykting, Darun Ismahil, kommer att inleda med en genomgång av vad som karaktäriserar de olika kulturerna i Syrien.
Vårt kafé är öppet så det går utmärkt att äta - eller bara ta ett glas vin eller öl.

Moustafas bilder berör. Kan förlusten av något även innebära att man finner något nytt? Vi hoppas att kaféet denna kväll kommer att bli platsen för många spännande samtal.

Gratis inträde
- medlemmarGRATIS
Ansvarig:
Bengt Höjer


Tid och plats
Fredag 6 april kl. 17:00 - 20:00