<< alla evenemang

Körsbärsträdgården

Anton Tjechovs komedi (hans egen benämning) ”Körsbärsträdgården” har en självklar plats bland stora, odödliga klassiker. Den hade urpremiär på Moskvas Konstnärliga Teater februari 1904 i regi av Stanislavskij -skådespelarkonstens store förnyare- som dock gjorde om akt II, till Tjechovs stora sorg. Grannfolket kommer nu att spela akt II i originalversionen!

Grannfolket har i sin uppsättning sökt det okonstlade, raka uttrycket och därmed befriat Körsbärsträdgården från årtiondens damm och ryskt tungsinne. Och då händer det märkliga: pjäsen blir oerhört modern, den är skriven om oss, till oss, idag. Den handlar innerst inne om människans inneboende ovilja att ändra sitt sätt att leva, hur destruktivt det än må vara för henne själv och omgivningen. Lösningar till ett bättre, djupare liv finns inom räckhåll, men de är ack så besvärliga att befatta sig med. I stället tar hon lån för att kunna ha stor bostad, fint kök eller semestra i fjärran länder, hon tillbringar oändliga timmar på Facebook, pratar, dricker, äter gott och när vardagen är för grå anordnar hon en liten/stor fest för att fira – någonting. Och så rullar det på… Det finns sannerligen uns av djup, bitterljuv komik i detta!

Grannfolket är ursprungligen en finlandssvensk amatörteatergrupp som under åren har bejakat influenser från olika håll. Resultatet är en mångkulturell gruppering vars gemensamma nämnare är det svenska språket som till exempel i Körsbärsträdgården talas obehindrat med inslag av pikanta nyanser.

Inträde 170 kr


Tillfällen
Lördag 10 november kl. 19:00 - 22:00
Söndag 11 november kl. 15:00 - 18:00
Lördag 17 november kl. 15:00 - 18:00