<< alla evenemang

Stora Ukulelefesten 2022

Den 26 mars är det dags för årets stora evenemang i Stockholm för alla som gillar ukulele - eller bara är nyfikna på vad det är som gör att detta lilla oansenliga instrument älskas av hundratusentals människor över hela världen.

Folkkulturcentrums årliga ukuleleevenemang har fått skjutas upp två gånger p.g.a. pandemin. Men i år hoppas vi kunna återuppta detta storslagna kalas fyllt av både inspiration och underhållning.

Årets artister:

PERFECT SLIPS
Ett band från Limhamn/Malmö som utforskar allt i ukkens lilla universum - pop, jazz, schlager, folkmusik, rock… Sedan Perfect Slips startade i början på 2012 har de roat allt från glada studenter till entusiastiska 80+ tanter. Och alla charmas av deras små speldon – the underdog of all instruments!

HAWAIIAN NOVELTY ORCHESTRA
Roland Junell och Jim Herlin spelar gammal Hawaii-musik och Swing från 1930-talets USA på ukulele och hawaiiansk steel guitar. En inblick hur det faktiskt kan ha låtit där och då.

UKEBOX
Bandet som gjort Söderköping till ukulelens Mecka i Östergötland.

ROBIN "BARON" TESCH
En av Stockholms mest spännande rockröster ackompanjerad på ukulele.

FYRA STRÄNGAR
En musikalisk betraktelse levererad av Folkkulturcentrums ukuleleveteraner.

UKULELEMANNEN med 2D
Allas vår Thomas Allander - i år uppbackad av Two Dames.

ÖPPEN SCEN
Ukulelen har en förunderlig förmåga att väcka slumrande begåvningar till liv. I år kan vi utlova ett par riktiga pärlor.

Om du har en ukulele: TA MED DEN! Mellan artistnumren blir det allsång/allspel som alla kan hänga med på.

Konferencier: Mats Beckman

Inträde 180 kr
Ansvarig:
Mats Beckman


Tid och plats
Lördag 26 mars kl. 17:00 - 22:00