<< alla kurser

Teatersommarkurs - Figaros Bröllop

Handlingen kretsar kring Figaro och Suzanne, kammartjänare respektive kammarjungfru hos greven och grevinnan. De båda ska gifta sig med varandra, men även greven vill ha Suzanne och anser sig ha den rätten och därmed smids planer för att lura greven. I den bitvis snåriga och komplicerade handlingen får vi följa Figaro och Suzannes planer på att lura greven och på vägen dit uppstår en rad svårigheter och komplikationer som snart involverar samtliga karaktärer i pjäsens färgstarka persongalleri.
OBS! KURSSTART, SCHEMA FÖR TRÄFFAR OCH SPELDATUM BESTÄMS NÄR KURSEN ÄR FULLBOKAD.

Figaros bröllop skrevs 1778 av Pierre Augustin Caron de Beaumarchais (La Folle Journée, ou Le Mariage de Figaro), elva år innan den franska revolutionen och förorsakade Beaumarchais stora problem med myndigheterna. Pjäsen tog upp och kritiserade de rådande politiska förhållanden i Frankrike och Beaumarchais fick bla tillbringa en tid i fängelse och pjäsen hade inte premiär förrän 1783. I komedins form hycklar han aristokratin och den styrande klassen och låter sympatierna ligga hos tjänstefolket.
Trots att Figaros bröllop är skriven för 250 år är den förvånansvärt modern och Beaumarchais beskrivning av manligt och kvinnligt känner nog de flesta igen sig i, och hans syn på politiker och makthavare likaså.
Så välkommen till slottet Aguas- Frescas i Andalusien, spelet kan börja!

Kursavgift 2500 kr
Betalas före första kurstillfället.
Kursledare:
Nordgaard Janole


Anmälningstiden är ute och kursen har redan börjat.
V.g. kontakta FKC:s expedition för närmare besked.
Tillfällen
Tisdag 31 maj kl. 10:00 - 20:00
Måndag 6 juni kl. 14:00 - 17:00