<< alla evenemang

MOLIÈRE eller Hycklarnas Sammansvärjning

Ibland överträffar verkligheten dikten!
Det kan man med fog säga om Molière, för sällan har någons liv innehållit så mycket intriger, lögn och rackarspel som Jean –Baptiste Poquelins (1622 -1673) För så hette han egentligen den franske dramatikern, skådespelaren och tillika regissören vars pjäser vi älskar och spelar än idag.
Just i år är det 400 år sedan Molière föddes 1622 i Paris och det tycker vi är värt att hylla. Runt om i Europa firar man den store teatermannen med att sätta upp hans pjäser, men än mer spännande för vår publik, tänker vi, är att få lära känna personen Molière via den ryske författaren Michail Bulgakovs avslöjande och insiktsfulla pjäs; Molière – Hycklarnas sammansvärjning.

Pjäsen handlar om den förföljelse och det svartmålande som Molière utsattes för av sin samtid. Som en väv i en fransk gobeläng i starka färger, så får vi möta allsköns figurer och karaktärer. Här möter vi bigotta präster, maktgalna biskopar, infiltratörer, lycksökare, enögda soldater och inte minst kungen, Ludvig den XIV i egen hög person. Men framför allt porträtteras de viktigaste personerna i hans liv, hans fru, hans bästa vän och hans före detta älskarinna. Den här pjäsen kan roa och glädja på flera plan. Större kunskap om Molière och hans pjäser parallellt med den färgstarka barockens sjudande teaterliv. Molières egna texter blir som parallell till hans eget liv.
.
Regi och bearbetning: ANNABELLE RICE
Medverkande:
MATS UTBULT
STINA BENGS
CARINA BORG
LEON RAHM
GUNILLA SJÖLIN
SVEN-LENNART WIRKANDER
OVE WAHLQVIST
ISABEL WIBERG
HENRIK SCHEUTZ

Scenografi: ANNABELLE RICE
Koreografi: ÅKE BJURSTRÖM samt smink och peruk
Kostym: NINNI WIKANDER
Sömnad: ANNA LENA FLYGARE
Ljuddesign: BERND BRIESE
Produktion: BERND BRIESE

Översättning: MATS BLÜCKERT
Ljus och ljud: JOHANNES FLINK (teknik)
Fäktning: PAUL ANTHONY (instruktion)


Inträde 180 kr
- medlemmar150 kr


Tillfällen
Fredag 26 augusti kl. 19:00 - 21:30
Söndag 28 augusti kl. 19:00 - 21:30
Tisdag 30 augusti kl. 19:00 - 21:30
Onsdag 31 augusti kl. 19:00 - 21:30
Lördag 3 september kl. 19:00 - 21:30
Söndag 4 september kl. 14:00 - 16:30