<< alla evenemang

Stora Ukulelefesten 2024

Årets stora evenemang i Stockholm för alla som gillar ukulele - eller bara är nyfikna på vad det är som gör att detta lilla oansenliga instrument älskas av hundratusentals människor över hela världen.

Stora Ukulelefesten började 2010 och har har genom åren utvecklats till ett storslaget kalas fyllt av både inspiration och underhållning som ingen vill missa.

Årets gästartister

TOBIAS ELOF
Bland ukulelespelare i norra Europa står danske Tobias Elof i en klass för sig. Han har spelat med de största - t.ex. kanadensaren James Hill och den legendariska hawaiianen Kimo Hussei - och uppträtt på arenor och festivaler i både Europa och andra delar av världen. Nu får vi njuta av hans gränsöverskridande och vackra kompositioner med rötter i nordisk natur och folkmusik.

MALIN ARTZ
Malin är en erfaren musiker som turnerat i Sverige och andra länder sen 2007. Hon har gett ut ett eget album på Spotify och hennes klara röst ackompanjerad av ukulele och bas är en njutning att lyssna på.

HYCKEL
Gycklargruppen Hyckel är en flerfaldigt prisbelönad humorkvartett som undersöker både nutid och historia genom musikalisk scenkonst, ständigt i samklang med ukulelen Ukkis. De driver även en av Sveriges roligaste poddar: ”Public Cervix med Hyckel”.

BANANFLUGANS VÄNNER
I Helsingfors ukulelekretsar uppstår då och då nya konstellationer av musiker och i år ska vi få bekanta oss med en nykläckt ukulelegrupp som kallar sig ”Bananflugans vänner”. De utlovar smäktande toner, en egen finlandssvensk visa och en del häftigare stuff.

OSLO UKULELEORKESTER
En av Norges största och mest talangfulla ukulelegrupper har underhållit sin publik i 10 år och orkesterns innersta kärna har lovat att förgylla årets fest i Stockholm.

UKULELETIDER
Folkkulturcentrums ukuleleveteraner med låtar du inte visste fanns…

UKULELEMANNEN
Vad vore en ukulelefest utan allas vår Thomas Allander!

ÖPPEN SCEN
Ukulelen har en förunderlig förmåga att väcka slumrande begåvningar till liv. Lyssna och njut!

Om du har en ukulele: TA MED DEN! Mellan artistnumren blir det allsång/allspel som alla kan hänga med på.

Konferencier: Mats Beckman

Inträde 280 kr
- medlemmar230 kr
Ansvarig:
Mats Beckman


Tid och plats
Lördag 23 mars kl. 17:00 - 21:30